Drage študentke in študenti,

v zadnjih letih smo bili priča pandemiji covida-19, ki je v tem času korenito spremenila življenja ljudi in med drugim vplivala tudi na potek izobraževanja. V tem času je Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) vzpostavilo aplikacijo #OstaniZdrav, s katero so lahko uporabniki na varen in anonimen način opozorjeni, da so bili v stiku z osebo s potrjeno okužbo z virusom SARS-CoV-2.

Ker bi želeli aplikacijo v bodoče izboljšati, da bo v primeru prihodnjih epidemij še bolj učinkovita in uporabna, na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje izvajamo Raziskavo o uporabnosti in učinkovitosti aplikacije #OstaniZdrav.

Vljudno vas vabimo k sodelovanju v raziskavi. Vaše sodelovanje je bistveno za pripravo na morebitne prihodnje epidemije. Osnovni predpogoj je namreč pridobitev kakovostnih podatkov. V raziskavi lahko sodelujete tako, da izpolnite spletno anketo, ki je dostopna na naslednji povezavi:

#OstaniZdrav

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 10 minut. Anketa bo aktivna od 30. 3. do vključno 16. 4. 2023. Varstvo podatkov je v skladu z GDPR in vaša anonimnost je zagotovljena.

Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

prof. dr. Vasja Vehovar, FDV, vodja raziskave

Mitja Vrdelja, NIJZ, predstojnik Centra za komuniciranje